keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Merirosvon kakku

Sain tehdä kakun kummipoikani synttäreille. Teemana olivat merirosvot ja kakun väliin sankari toivoi banaania ja jotain hilloa. Koska kesäpäivät ovat olleet niin kuumia, pyydettiin kakkuun jotain muuta kuin kermaa päälle, jotta valumiselta vältyttäisiin. Olin juuri katsellut toffeekuorrutteen ohjetta kinuskikissan blogista ja ajattelin, että tämähän on nyt loistva tilaisuus kokeilla sitä. Mietin ensin, että olisin käyttänyt lakritsi-fudgeja tavallisten sijaan, mutta tulin siihen tulokseen, että tavallinen fudge todennäköisesti maistuu sankarille paremmin. Merirosvo-teeman tuntua kuorrutteseen hain lisäämällä mustaa pastaväriä sulatettujen karkkien joukkoon.

Teema oli loistava mahdollisuus tehdä jotain muuta kuin kukkakoristeita joihin olen hieman jämähtänyt. Lähdin etsimään netistä sopivia pääkallo- ja merirosvokuvia ja kopioin löydökseni leivinpaperille. Leivinpaperimalleilla leikkelin sokerikuorrutteesta sopivat koristeet joista osan maalasin pastaväreillä.


 


Toffekuorrutetta oli helppo käsitellä, kun kinuskikissan ohjeiden mukaan annoin sen lämmetä muutaman tunnin ennen työstämistä. Kuorrute riitti helposti koko kakun päälle, eikä revennyt.




Kuuden munan kakkupohjan väliin tuli siis banaania, vadelmahilloa ja kermavaahtoa johon laitoin rahkaa joukkoon. Lopputulos oli sen verran hauska, että laitoin leivinpaperimuotit säilöön. Ehkä sitä pääsee vielä joskus omassakin huushollissa järjestämään merirosvosynttäreitä :)

ONNEA VIELÄ KERRAN JERE 8V.!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti